• м. Дніпро, бул. Слави, 8
  • м. Дніпро, пр. Пушкіна, 24/10
  • Час роботи
    ПН-СБ: з 9 до 19 сб 10-18 нд -вихідний
Запис на консультацію

Головна сторінкаБлогІмплантація зубівЧи можна ставити імпланти під час вагітності?

Чи можна ставити імпланти під час вагітності?

импланты при беременности

Про здорову, доглянуту та гарну посмішку мріє кожен. Якісна сучасна імплантація зубів здатна вирішити низку проблем та відновити зубний ряд, створивши ідеальну усмішку. На жаль, практично виходить так, що вагітним жінкам слід утриматися від подібних процедур до пологів.

Під час вагітності зміни в організмі жінки справді величезні. Мало того, що серце збільшується приблизно на 12%, ще й підсилено виробляється гормони. Саме тому імплантація зуба при вагітності не рекомендується. Гормональні зміни можуть негативно вплинути на загоєння ран. Проте це єдине протипоказання.

Чому не встановлюють імпланти вагітним жінкам

Багато пацієнтів цікавляться, чи можна ставити імпланти під час вагітності. Відповідь не однозначна – та й ні. Так, тому що операція з імплантації зубів є абсолютно безпечною. Ні, тому що це пов’язано зі стресом, який може негативно позначитися на перебігу вагітності.

У загальній медицині існує правило, що всі планові процедури, коли немає невідкладних показань, що випливають із стану здоров’я жінки, мають бути виконані після закінчення вагітності.

Тому імплантація при вагітності не є процедурою, яка рятує здоров’я чи життя. Тому імплантати слід вставляти після закінчення вагітності.

На якому терміні безпечно ставити імплант?

Проводити вказану маніпуляцію не рекомендують на будь-якому терміні. Додатковим аргументом на користь такої позиції є повна заборона рентгенографії вагітних (крім ситуацій, що вимагають збереження здоров’я або життя). Якщо планується імплантація зубів під час вагітності, то пантомограма може бути зроблена раніше, але іноді під час імплантації необхідно зробити рентген, і тоді виникає велика проблема.

Яким лікуванням можна замінити імплантацію вагітним?

Якщо виникла потреба вставляти зуби під час вагітності, то сучасна стоматологія пропонує низку альтернативних процедур. Серед них:

  • бюгельні протези;
  • штифти та коронки;
  • мостоподібний протез зубів.

Бюгельні протези дають змогу непомітно маскувати відсутні зуби. Своєю популярністю вони зобов’язані насамперед своєї тонкощі, завдяки якій не тиснуть на ясна або піднебіння і не займають багато місця в роті. Жодних алергічних реакцій вони не викликають. Ви також можете зустріти протези з акрилу, нейлону та ацеталю. Під час протезування можна відновити окремі зуби та цілі дуги. Картування природного зубного ряду провадиться на основі відбитків. Матеріали, використовувані відновлення зубного ряду, дозволяють відтворити його надзвичайно естетичним і міцним способом. Найчастіше використовуються матеріали, що імітують емаль, яким надають специфічні форми та структури.

Штифт – це металевий стрижень, який встановлюється безпосередньо у корінь зуба. Він використовується для зміцнення зуба та створення основи для подальших зубних протезів. Широко застосовується у випадках, коли корінь зуба зберігся лише на 50%. Важливим моментом є спосіб кріплення.

Розрізняють активний та пасивний спосіб кріплення. При активному варіанті різьблення штифта вкручується в корінь зуба. Зазвичай використовується у разі повної руйнації коронки зуба. При пасивному способі використовується штифт, який має циліндричну форму. Він зазвичай виготовляється з вуглецевого або скловолокна, яке кріпиться на спеціальний цемент. Чи не навантажує корінь зуба. Зверху ця конструкція накривається коронкою, що повністю повторює форму зуба.

Мости використовуються для відновлення втрачених зубів. Однак умовою їх застосування є здорові зуби з обох боків проміжку. Протези – це знімні конструкції, які можуть бути виготовлені на металевому каркасі або акрилу. Очевидно, що замінити імпланти зубів при вагітності на більш прийнятні методи реставрації цілком можливо без шкоди здоров’ю майбутньої мами та малюка. Головне – знайти грамотного спеціаліста з великим досвідом та знаннями у галузі сучасної стоматології. Клініка Дантист пропонує послуги стоматолога в Дніпрі, гарантуючи європейську якість послуг, безпеку процедур та індивідуальний підхід до кожного пацієнта.

Через скільки можна проводити імплантацію зубів після пологів

Вагітність та імплантація зубів, що потребує активного втручання – поняття несумісні. Тому рекомендуємо всім вагітним жінкам, які планують імплантацію, відкласти процедуру до пологів. З цього приводу слід підкреслити, що грудне вигодовування не є протипоказанням до імплантації, але після процедури пацієнтка отримує антибіотик, який слід приймати протягом тижня, і це вже може позначитися на дитині, яка перебуває на грудному вигодовуванні. У такій ситуації рекомендується припинити грудне вигодовування на час прийому антибіотика.

Попри поширену думку, що стоматологічні процедури шкідливі для вагітних, багато з них безпечні. При відповідному підборі препарату безпечно проводити лікування зуба під наркозом. Проте дуже важливо інформувати стоматолога про стан пацієнта.

Посмішка вашої мрії за крок від вас! Лікування без болю, високий рівень сервісу, дорогі матеріали, максимальна стерильність - ми задовольнимо потреби навіть найвибагливішого пацієнта.

form icon
Запис на прийом
Залишіть ВАШ номер і ми зв'яжемося з вами протягом 10 хвилин!

    * - поля обов'язкові для заповнення!