• м. Дніпро, бул. Слави, 8
  • м. Дніпро, пр. Пушкіна, 24/10
  • Час роботи
    ПН-СБ: з 9 до 19 сб 10-18 нд -вихідний
Запис на консультацію

Головна сторінкаБлогТерапевтична стоматологіяКоли необхідно видалення нерва зуба

Коли необхідно видалення нерва зуба

Когда необходимо удаление нерва зуба

Багато людей бояться відвідування стоматолога, і цей страх виправданий, якщо лікування і протезування зубів виконувалося за допомогою застарілих методик. Видалення зубного нерва, лікування карієсу та інші маніпуляції раніше справді були досить неприємними та болючими. Сьогодні ж у сучасних стоматологічних клініках, пломбування зубів та інші процедури виконуються за допомогою високоточного обладнання, якісних матеріалів. Пацієнт при цьому зовсім не відчуває болю та іншого дискомфорту.

Бажаєте переконатися у цьому? Записуйтесь на консультацію до клініки «ДантистЪ» у Дніпрі. Ми ж у статті розповімо, як видаляється зубний нерв і коли це потрібно. Впевнені, це розвіє багато страшних міфів, які ви могли чути про цю процедуру.

Що таке нерв зуба, і у яких випадках він видаляється

Під зубним нервом прийнято розуміти нервово-судинний пучок, який розташований усередині зуба (у м’якій тканині, що його заповнює, – пульпі). Саме нерв дозволяє людині відчувати зубний біль. Крім цього, таке нервово-судинне утворення відповідає за транспортування в тканини поживних речовин, за зміцнення емалі та загальний стан зуба.

Видалення зубного нерва призводить до того, що зуб починає набагато швидше руйнуватися, адже до його тканин перестають доставляти необхідні для нормального розвитку елементи, мінералізація емалі припиняється. Тим не менш, у ряді випадків без процедури депульпації просто не обійтися. У провідних стоматологічних клініках нерв у своїй видаляється разом із пульпою, після чого виконується пломбування каналів зубів під мікроскопом.

Показаннями до депульпування є:

Загальний опис методик видалення зубного нерва

Як ми вже зазначили на початку статті, із видаленням нерва пов’язано багато страшних історій. Поспішаємо вас заспокоїти: зазвичай їх розповідають пацієнти, яким процедура виконувалася за старими методиками. У сучасних клініках нерви видаляються абсолютно безболісно, ​​під контролем високоточної апаратури. Завдяки цьому здорові тканини зуба травмуються мінімально, може служити ще не один десяток років.

Щоб остаточно розвіяти ваші сумніви, зазначимо, що стоматологія кінця минулого століття дуже відрізняється від тієї, яка існує сьогодні. Раніше лікування зубів проходило приблизно так:

  • видалення зубного нерва виконувалося без знеболювання. Так звана «заморозка» застосовувалася лише за повного видалення зуба чи іншому хірургічному втручанні;
  • у розпорядженні стоматологів 80-х років для умертвіння зубного нерва була, в основному, лише миш’якова кислота. Дана речовина мала протипоказання до застосування, оскільки могло негативно вплинути на стан здоров’я пацієнтів;
  • рентген зубів майже не застосовувався при діагностиці та лікуванні, канали було прийнято лікувати, що називається, «наосліп». Через це майже завжди виникала необхідність їхнього перелікування, оскільки в тканинах виникали запальні процеси;
  • як пломбувальний матеріал застосовувалися цинк-фосфатні пасти. Пломби з них не відрізнялися міцністю, часто випадали, через що пацієнтові доводилося знову вирушати до лікаря.

Як бачите, причин, через які люди всіляко намагалися відкласти візит до стоматолога, справді було багато. Однак у сучасних клініках стоматології до лікування застосовується зовсім інший підхід:

  • анестезія виконується практично за будь-яких маніпуляціях, оскільки препарати для неї не завдають шкоди здоров’ю;
  • для умертвіння нерва застосовуються високоякісні безмиш’якові пасти;
  • у процесі діагностики та лікування використовується високоточна апаратура, зокрема – обов’язково виконується рентген;
  • пломбування каналів здійснюється за допомогою міцних, надійних та гнучких матеріалів.

Переваги звернення до нашої клініки

У мережі клінік «ДантістЪ» ви отримаєте професійну консультацію з усіх питань стоматологічного лікування. Ми гарантуємо:

  • призначення лише тих процедур, які справді необхідні;
  • висока якість послуг;
  • доступну вартість лікування.

Записуйтесь на прийом – раді будемо допомогти!

Посмішка вашої мрії за крок від вас! Лікування без болю, високий рівень сервісу, дорогі матеріали, максимальна стерильність - ми задовольнимо потреби навіть найвибагливішого пацієнта.

form icon
Запис на прийом
Залишіть ВАШ номер і ми зв'яжемося з вами протягом 10 хвилин!

    * - поля обов'язкові для заповнення!